2 Dakika Kural için Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Yangın ve müstacel gestalt anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da anlatım edilen bu ekip temelı modellerde normal kapı koluna benzer.
Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp görüş aksatai strüktürlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır.
Yangın bapsı kilidi asılmışrken nazarıitibar edilmesi gereken en önemli unsur ürkü amerikan bar ile uyumlu olması, panik bara şu demek oluyor ki yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin berhavaa düşmesidir.
şayet bir yangın kapısı için yükselmek meyanştırması strüktürlıyor ise bu durumda en uz alternatif ihtiyaç olan bapnın bütün özelliklerini bir üretici veya satıcı ile paylaşmak ve buna için en sağlıklı ederı gidermek olacaktır.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarkaloriın vasıtasız yapı dışına açılması gerekir.
Bu konuda yetkili yangın firmasından himmet alabileceğiniz kabilinden, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin bile eğitim verdikleri bilinmektedir.
Yangın kapısı, duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Nitekim yangınlardan korunmak derunin zemin olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.
Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve âlem şartlarına dayanıklı olması şarttır.
Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da göz önünde bulundurularak standartlara elverişli biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da yapılması gerekmektedir.
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda makul bir süre ısı ve yalın intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.
Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla daha az tercih edilmesinin nedeni insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya balans kaybı kadar şeyler evetşayabilmeleridir.
Yangın Çıkış Kapısı Dairesel merdivenin izin verilmediği bölgeler ortada ekol, sıhhat üretimu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden çokça evetğu sefahat merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına cevaz verilemez.